Sałatka śledziowa z fasolką i cieciorką

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ta sałatka jest bardzo pożywna i smaczna:)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ( 750 gram)śledzi typu matjas ( 10 płatów)
    1 opakowanie ( 425 gram) czerwonej fasolki z cieciorką ( mix)
    6 jajek ugotowanych na twardo
    1-2 łyżki posiekanego koperku
    3 ogórki kiszone swojskie lub korniszony
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki śmietany kwaśnej 18%
    pieprz kolorowy z młynka
    starty chrzan ze słoiczka, do smaku, dałam 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka śledziowa Jajko

Sałatka śledziowa z fasolką i cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wyjęte z opakowania opłukać kilka razy i na godzinę zalać zimną wodą. Potem zlać wodę, kilka razy opłukać śledzie i ponownie na godzinę zalać je mlekiem. Po tym czasie śledzie opłukać z mleka, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić je na kawałki. Obrane jajka pokroić w kostkę. Fasolkę z cieciorką dokładnie osączyć. Ogórki pokroić w kostkę, przełożyć na sitko, aby obciekły. W miseczce połączyć majonez ze śmietaną, dodać koperek, pieprz, chrzan, do smaku. Wszystkie składniki połączyć, przełożyć do pojemnika, zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na dobę, aby smaki się połączyły. Najlepsze na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Śledzie Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować