Papryka z fasolą, makaronem, mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną pieczoną paprykę. Głównymi składniki farszu są: fasola konserwowa, makaron i mięso mielone. Polecam jako danie główne na obiad lub kolację.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże czerwone papryki
    150 g mięsa mielonego z łopatki
    1 puszka fasoli białej konserwowej
    6 łyżek ugotowanego makaronu ( drobnego )
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1 jajko
    2 łyżki bułki tartej
    2 garście tartego żółtego sera
    olej do smażenia
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    zioła prowansalskie do smaku
    słodka wędzona papryka do smaku
    blaszka
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko Ser

Papryka z fasolą, makaronem, mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy i wycieramy, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy papryki. Fasolę przekładamy na cedzak i przepłukujemy wodą, odsączamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy pokrojone składniki razem z mięsem i koncentratem pomidorowym.
    Do miski wkładamy składniki farszu i mieszamy ( oprócz sera ). Farsz przekładamy do przygotowanej papryki. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 minut przez 40 minut. Następnie posypujemy papryki serem i dopiekamy jeszcze przez 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować