Zupa z fasolą, papryką i mięsem mielonym

4.48 (155 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca zupa.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone 500 g,
    papryka czerwona 2 szt,
    papryczka chili 1 szt,
    fasola czerwona konserwowa 1 op,
    fasola biała konserwowa 1 op,
    kukurydza konserwowa 1 op,
    pomidory 4 szt,
    cebula 2 szt,
    ryż 100 g,
    koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki,
    posiekany koperek 3 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
    papryka mielona łagodna i ostra,
    bazylia,
    oregano,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z fasolą, papryką i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać, cebulę obrać i posiekać, fasolę czerwoną i białą odcedzić i opłukać, kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Paprykę, papryczkę chili, pomidory, fasolę białą oraz czerwoną i kukurydzę przełożyć do garnka i zalać około 1,5 l wody, zagotować. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać mięso mielone i je obsmażyć. Całość przełożyć do garnka. Dodać ryż, koncentrat pomidorowy i gotować około 15 minut. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i oregano.
    Zupę podawać posypaną posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować