5.Napeczniałą żelatynę rozpuścić w gorącej polewie.
6.Żelatynę napęcznieć w odrobinie zimnej wody.
7.Margarynę, kakao, cukier i śmietanę zagotować. Rozmieszać. Odstawić.
8.Schłodzić.
9.Roladę rozwinąć, usunąć ściereczkę. Na biszkopcie rozsmarować zimny krem kokosowy, po czym ponownie zawinąć formując roladę.
10.Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno.
11.Do zagotowanego mleka dodać kokos, gotować ok 20 min. często mieszając.
12.2 i 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrami. W pozostałym mleku rozpuścić budyń.
13.Gorący biszkopt wyłożyć na ścierkę kuchenną, odlepić papier. Biszkopt zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku razem ze ściereczka. Pozostawić tak do wystudzenia.
14.Piec ok 20 - 25 min w 180 stopniach.
15.Biszkopt wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. /38x28cm/
16.Do masy dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać.
17.Żółtka wymieszać z octem, nadal ubijając dodać do piany.
Komentarze