Racuszki z jabłkami na maślance

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na racuszki. Przygotowane na maślance z dodatkiem tartych jabłek. Racuszki są bardzo smaczne i sycące. Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl maślanki
    1 jajko
    1 łyżka miodu
    2 spore jabłka ( u mnie ważyły 30 dag )
    2 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Racuszki z jabłkami na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przelewamy maślankę i dodajemy wybite jajko, miód i mieszamy. Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne oraz obieramy ze skórki.
    Ścieramy na tarce jarzynowej i przekładamy do miski z ciastem. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
    Olej rozgrzewamy i smażymy rumiane placuszki. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować