Puszysta babka cytrynowa.

4.11 (221 ocen)

  • 50 min

Babka o smaku cytrynowym, smaczna i pulchna.szybka w wykonaniu i zawsze się udaje.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
    3/4 szklanki oleju
    sok i skórka z 1 cytryny
    szczypta soli
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.11 (221 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babka wielkanocna Desery

Puszysta babka cytrynowa. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z solą, dodać cukier, żółtka. Po ubiciu jajek wsypywać po trochu mąkę z proszkiem, olej oraz sok i startą skórkę z cytryny. Mieszać na małych obrotach miksera. Ciasto wylać do foremki keksowej o długości ok.30 cm i piec 40 minut w 175 stopniach. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować