Przepyszny torcik naleśnikowy z daktylami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jest prosty w wykonaniu, ma pyszny smak dzięki połączeniu kremu i daktyli.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki :
    2 szklanki mąki
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki soli
    80 g stopionego masła
    2 szklanki maślanki
    2 cukry waniliowe
    2 jajka
    czerwony barwnik
    Krem:
    0,4 l mleka
    1 budyń waniliowy
    2 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    100 g masła
    150 g daktyli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Krem Krem budyniowy

Przepyszny torcik naleśnikowy z daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mieszamy wszystkie składniki na naleśniki, porcjami smażymy na rozgrzanej patelni kolejne sztuki.
  • 2. Mleko zagotowujemy z cukrami i gotujemy na nim budyń wg. przepisu na opakowaniu.
    Chłodzimy, zdejmujemy kożuch.
  • 3. W misce ucieramy miękkie masło, porcjami dodajemy do niego budyń, miksujemy do momentu uzyskania gładkiego kremu.
    Daktyle kroimy na kawałki i dodajemy do kremu.
  • 4. Na parterze układamy pierwszy naleśnik i smarujemy go kremem, przykrywamy drugim naleśnikiem itd. do momentu wykorzystania wszystkich placków i całego kremu. Górę dekorujemy np. kokosem i daktylami.
    Chłodzimy ok. godziny.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Daktyle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować