KAKAOWE NALEŚNIKI Z BUDYNIOWYM KREMEM

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Niebanalny przepis na naleśniki. Z pewnością przypadnie do gustu najmłodszym i tym trochę starszym ;)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe:
    3 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    2 łyżki kakao
    1-2 łyżki cukru kokosowego
    2 szklanki mąki pszennej
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
    szczypta soli
    Nadzienie:
    900 ml soku przecierowego z bananem (u mnie: banan-jabłko-brzoskwinia)
    2 budynie śmietankowe
    250 g serka mascarpone
    3-4 łyżki cukru kokosowego
    cukier puder (do posypania)
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki Krem Krem budyniowy

Kakaowe naleśniki z budyniowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Do miski wbijamy jajka i rozbełtujemy je. Mieszamy z mlekiem i wodą mineralną. W drugiej misce łączymy składniki suche: przesianą przez sitko mąkę z kakao, szczyptą soli i cukrem kokosowym. Składniki suche dodajemy porcjami do mokrych i mieszamy dokładnie trzepaczką lub mikserem na gładkie ciasto, bez grudek. Na końcu dodajemy olej. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 20-30 min. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.
  • 2. Nadzienie: Odlewamy 3/4 szklanki soku i rozprowadzamy w nim proszek budyniowy. Pozostałą ilość soku zagotowujemy, a następnie wlewamy rozrobiony budyń. Cały czas mieszamy aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Do wystudzonego budyniu dodajemy cukier kokosowy oraz serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitego kremu.
  • 3. Naleśniki smarujemy kremem budyniowym, zawijamy w rulon lub kopertę i posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować