Placki z kaszy gryczanej i warzyw

4.5 (175 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Znakomite placki z kaszy gryczanej. Warzywa świetnie komponują się z wyrazistym smakiem cebuli. Idealne na drugie śniadanie poza domem, bo również doskonale smakują na zimno.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brokuły świeże: 150 gramów
    - kasza gryczana: 70 gramów
    - mąka gryczana: 50 gramów
    - marchew: 2 sztuki
    - szalotki: 2 sztuki
    - ollej do smażenia: 2 łyżki
    - sól morska: 1 łyżeczka
    - pieprz kolorowy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kaszy gryczanej i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z kaszy gryczanej i warzyw 1. Kaszę ugotować. Ubić jajka. Marchew i brokuły zetrzeć i wraz z szalotką dodać do kaszy, a potem wszytko połączyć z jajkami. Doprawić. Placki z kaszy gryczanej smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron, na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Mąka gryczana Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować