Placki z cukinii, pieczarek i sera

4.49 (190 ocen)

  • 30 min

Pyszne ,proste w przygotowaniu. Specjalnie dla dziewczyn z H-SM...możecie użyć sosu z Vifon 'u ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg cukinii
    300 g pieczarek
    2 cebule
    200 g twardego (ulubionego) sera
    kilka łyżek mąki gryczanej
    2 jajka
    sól ,pieprz ,lubczyk ,zioła prowansalskie
    garść dymek
    5 łyżek syropu klonowego
    250 ml sosu słodkiego chilli tao tao ( lub vifon)
    pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.49 (190 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii, pieczarek i sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię ,pieczarki i cebulę obieramy i razem z serem ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy jajka ,zioła prowansalskie ,posiekany lubczyk i mąkę gryczaną. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju ,na złoto z obu stron.
    Sos:
    Szklankę sosu słodkiego chilli mieszamy z posiekanym pęczkiem koperku ,syropem klonowym i posiekaną dymką.

    Placki podajemy z sosem słodko pikantnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować