Piernik marchewkowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Każdemu ten piernik tak bardzo smakuje,
że po każdym kęsie palce oblizuje.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 całe jajka
    1 szklanka cukru kryształu
    2 szklanki mąki
    1/2 szklanki oleju
    2 łyżeczki sody
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cynamonu
    2 szklanki startej marchwi (można 1 i 1/2 szklanki marchwi i 1/2 szklanki utartego jabłka)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik

Piernik marchewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piernik marchewkowy 1. Wykonanie :
    Jajka ucieramy mikserem z cukrem, dodajemy olej, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon. Jak wszystkie składniki się połączą dodajemy startą marchew.
    Ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 55-60 min. Jeżeli mamy większą blaszkę trzeba dać półtorej porcji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik Cynamon Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować