Naleśniki z makiem i wanilią z nadzieniem z twarogu i kajmaku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Najlepsze naleśniki jakie jadłam klienci bardzo chwalili ich smak polecam rozpływają się w ustach

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    1,5 szkl mleka do wyboru
    1,5 szkl wody mineralnej
    2 jajka
    2 szkl mąki białej orkiszowej lub pszennej
    łyżka maku
    wanilia
    Szczypta soli
    Nadzienie
    1 kostka twarogu do wyboru
    2 łyżki kajmaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Kajmak Naleśniki

Naleśniki z makiem i wanilią z nadzieniem z twarogu i kajmaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesiać mąkę przez sitko do miski nastepnie ubić jajka z solą ,wlać mleko i wodę i ubite jajka oraz dodać mak z wanilią dokładnie zmiksować na jednolitą masę.Ciasto powinno spływać po łyżce odkrywając ją,smażyć na płaskiej patelni na oleju kokosowym albo maśle klarowanym.
    Twaróg miksuję z kajmakiem i smaruje naleśniki i składam.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Wanilia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować