Młoda kapusta z marchewką i koperkiem

4.48 (171 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, sezonowe danie a do tego mało - kaloryczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średnia główka młodej kapusty
    40 dag mrożonych młodych marchewek
    2 szkl bulionu
    1/2 pęczka koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    ocet do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta z marchewką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy, szatkujemy lub kroimy i wrzucamy na gotującą się wodę. Gotujemy kila minut pod przykryciem. Odcedzamy.
  • 2. Do garnka wlewamy bulion, dodajemy kapustę, młode marchewki. Gotujemy do miękkości warzyw.
  • 3. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, octem. Dodajemy posiekany koperek oraz jogurt. Mieszamy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Duszenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować