Młoda kapusta z koperkiem

4.5 (142 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiamy wiosnę. Uwielbiamy jej zapachy. Uwielbiamy młodą kapustę z koperkiem.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • główka kapusty duża
    pęczek koperku

    sok z jednej cytryny
    1łyżka cukru
    1łyżeczka soli
    1łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i dokładnie umyć.
    Włożyć do garnka i zalać 1 l wody. Gotować do miękkości.
    Dodać sok z cytryny, cukier, masło, sól i na koniec, pokrojony drobniutko koperek, żeby pozostał pięknie zielony. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować