Gotowana młoda kapusta z koperkiem

4.97 (203 ocen)

  • 25 min

Najlepiej smakuje taka kapusta tylko wiosną

  • 25 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli
    3 łyżeczki octu
    2-3 płaskie łyżki cukru

    pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.97 (203 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Gotowana młoda kapusta z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • młoda kapusta 1. Kapustę umyć i poszatkować.
  • Gotowana kapusta 2. Wrzuć kapustę do garnka, wlej olej, wsyp 4 łyżki cukru, posól i dolej troszkę wody na dnie garnka.
    Duś przez 15 minut na małym ogniu.
  • kapusta z koperkiem 3. wsypać pokrojony koperek (według uznania, ja daję go dużo) i dodaj ocet.
  • Kapusta 4. Wszystko wymieszaj i chwile poduś na małym ogniu.
    Ewentualnie dopraw według swojego smaku.

Porady

do kapusty można zetrzeć jabłko lub dodać pokrojonego pomidora.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować