Miodowa babka na białkach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Głównym powodem wyjątkowości jest dodanie miodu do przepisu. Miodowa babka na białkach to pyszny i szybki wypiek. Moim zdaniem jest to również przepis, który doskonale sprawdza się jeśli chodzi o praktyczne wykorzystanie białek pozostałych z szarlotki oraz miodu.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g maki pszennej
    200 g masła
    200 g miodu
    100 ml mleka
    100 g czekolady mlecznej
    30 g cukru waniliowego
    4 g proszku do pieczenia
    6 białek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Miodowa babka na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło wraz z miodem rozpuszczamy. Białka ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym. Do masy dodajemy wystudzone masło z miodem. Dodajemy również wolnym strumieniem mleko. Do masy dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Krótko miksujemy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą formy. Pieczemy około 55 minut w 180 stopniach. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wystudzone ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować