Makaron konjac w ostrym sosie curry

4.41 (175 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kuchnia orientalna w wydaniu niskokalorycznym :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu kanjac (270g)
    200 g fileta z indyka
    1/2 czerwonej papryki
    1 słoik kiełków fasoli mung
    1/2 cebuli
    1/2 szklanki mleka
    1 łyżka pasty curry
    1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    sos sojowy, ocet ryżowy, sos chili
    curry, kurkuma, słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.41 (175 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Makaron konjac w ostrym sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w kostkę, posypać curry, słodką i ostrą papryką i skropić sosem sojowym, octem i sosem chili.
    Makaron wylać na durszlak i dokładnie wypłukać.
    Cebulę posiekać i zeszklić w rondlu spryskanym oliwą. Dodać mięso i podsmażyć. Pastę curry wymieszać z mlekiem i wlać do mięsa. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, odsączone kiełki i makaron. Dodać łyżeczkę curry i 1/2 łyżeczki kurkumy. Wymieszać i dusić całość 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do rondla. Wymieszać i dusić 5 minut. Przed podaniem można posypać dymką. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Indyk Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować