Makaron konjac w ostrym sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Indyka pokroić w kostkę, posypać curry, słodką i ostrą papryką i skropić sosem sojowym, octem i sosem chili.
Makaron wylać na durszlak i dokładnie wypłukać.
Cebulę posiekać i zeszklić w rondlu spryskanym oliwą. Dodać mięso i podsmażyć. Pastę curry wymieszać z mlekiem i wlać do mięsa. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, odsączone kiełki i makaron. Dodać łyżeczkę curry i 1/2 łyżeczki kurkumy. Wymieszać i dusić całość 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody i wlać do rondla. Wymieszać i dusić 5 minut. Przed podaniem można posypać dymką. Smacznego :)
Komentarze