Indyk w sosie curry

4.49 (144 ocen)

Filet z indyka w aromatycznym sosie.

Składniki:

  • 1/2 kg fileta z indyka
    1 cebula
    1 młoda cukinia
    1/2 puszki ananasa w zalewie
    2 łyżeczki czerwonej pasty curry
    sól, pieprz
    curry
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Indyk w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z indyka pokroić w plastry, posypać solą, pieprzem i curry. Cebulę pokroić i zeszklić na patelni, dodać mięso i obsmażyć z obu stron. Podlać wodą. Cukinię pokroić w półplasterki, krążki ananasa w ósemki, dodać do mięsa. Pastę curry rozmieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do pozostałych składników. Dusić około 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/2 szklanki wody, dodać do mięsa, dokładnie wymieszać, gotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku, zdjąć z palnika, po około 5 minutach wymieszać z jogurtem. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Filet z indyka Mięso Ryż Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować