Lekka sałatka z jajkiem, tuńczykiem i awokado

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejny pomysł na pyszną, lekką fit - kolację.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garści miksu sałat
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/2 awokado
    3/4 żółtej papryki
    2 jajka ugotowane na twardo
    garść orzechów włoskich
    oliwa do skropienia
    sól
    pieprz
    bazylia do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Lekka sałatka z jajkiem, tuńczykiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odcedzamy tuńczyka z zalewy.
  • 2. Myjemy sałatę, osuszamy i rozkładamy na 2 talerze. Układamy tuńczyka.
  • 3. Dodajemy pokrojone w paseczki awokado oraz żółtą paprykę. Układamy jajka na twardo pokrojone w ósemki. Posypujemy orzechami.
  • 4. Skrapiamy oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy bazylią. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka Papryka Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować