Lekka sałatka z jajkiem

4.99 (173 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna i zdrowa propozycja na lekkie śniadanie. Sałatka na bazie miksu sałat, z jajkiem, pomidorami i rzodkiewką, skropiona olejem rzepakowym. Same witaminy :)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -3 jaja ugotowane na twardo
    -2 pomidory
    -6 rzodkiewek
    -150 g miksu sałat
    -1/2 pęczka szczypiorku

    Sos:
    -4 łyżki oleju rzepakowego
    -1 łyżeczka musztardy dijon
    -świeżo zmielony kolorowy pieprz
    -ewentualnie sól
Wystaw ocenę:

4.99 (173 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Lekka sałatka z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka kroimy na ćwiartki. Pomidory kroimy również na ćwiartki. Rzodkiewkę i szczypiorek drobno mieszamy. Składniki sosu dokładnie mieszamy, w razie potrzeby doprawiamy solą.

    Miks sałat rozkładamy na dwóch talerzach. Układamy po 6 kawałków jajka, ćwiartki pomidorów i posypujemy rzodkiewką. Wysypujemy posiekany szczypior. Sałatkę skrapiamy sosem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować