Sałatka z tuńczykiem i awokado

4.43 (159 ocen)

Lekka, zdrowa i szybka do przygotowania sałatka. Idealna do szkoły lub pracy na drugie śniadanie, a także na kolację. Wspaniale prezentuje się podana w ozdobnych kieliszkach.

Składniki:

  • • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju lub sosie własnym,
    • 1 awokado,
    • 1 łyżka soku z cytryny,
    • Pół czerwonej cebuli,
    • 2 jajka,
    • 1 łyżka majonezu,
    • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
    • Sól,
    • pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (159 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z tuńczykiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy dokładnie na sitku. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno kroimy. Z awokado usuwamy pestkę, obieramy je i od razu skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Kroimy je w kawałki. Składniki sałatki umieszczamy w misce, dodajemy majonez i mieszamy, doprawiamy do smaku. Składniki sałatki możemy także ułożyć warstwowo w ozdobnych kieliszkach czy szklankach – serwując gościom porcje.

    Życzę smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Sałata Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować