Leczo

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest proste do zrobienia, sycące i bardzo apetycznie wygląda. Podaję je z chlebem.

Składniki:

  • ● 1/2 kg cienkiej kiełbasy
    ● 1/2 kg papryki
    ● 1/2 kg cebuli
    ● cukinia lub kabaczek
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● pomidor
    ● kilka kiszonych ogórków
    ● sól
    ● pieprz
    ● mielona słodka papryka
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w plastry. Cukinię i ogórki obieramy.
    Wraz z pomidorem kroimy w kostkę. Papryki myjemy,
    usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w paski. Cebule
    obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.
    Pieczarki oczyszczamy,
    kroimy w plastry
    i dodajemy do cebuli.
    Smażymy 15 minut.
  • 2. Następnie wsypujemy
    paprykę, kiełbasę
    i cukinię. Smażymy
    jeszcze 10 minut,
    od czasu do czasu
    mieszając. Dodajemy
    ogórki i pomidora.
    Chwilę dusimy. Doprawiamy
    solą, pieprzem
    i papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kabaczek Kiełbasa

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować