Lazania chili con carne z indykiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Meksykańsko- włoskie połączenie z dodatkiem indyka to wyśmienita propozycja na sylwestrowe danie. Lazania z chili con carne ma ciekawy i wyrazisty smak.

  • 50 min

Składniki:

  • 10 płatów makaronu do lazanii
    1 puszka chili con carne
    1 pierś z indyka
    1 puszka pomidorów krojonych
    sól
    pieprz
    1 ząbek czosnku
    żółty ser
    olej
    keczup ( z dyni lub cukinii )
    2 łyżki zielonego groszku z puszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Lazania chili con carne z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy przeciśnięty czosnek. Po chwili dokładamy mięso, kiedy się odpowiednio zrumieni wlewamy pomidory. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy do momentu, aż nadmiar wody odparuje . Dno keksówki smarujemy olejem, kładziemy dwa płaty makaronu. Wykładamy połowę zawartości patelni, przykrywamy makaronem i połową chili con carne, następnie znów makaron, reszta mięsa, makaron i chili con carne. Kładziemy ostatnie dwa płaty, smarujemy je keczupem. Układamy kilka plastrów żółtego sera bądź startego na tarce. Lazanię posypujemy zielonym groszkiem i zapiekamy około 40 minut w 200 stopniach. Możemy użyć ugotowanego wcześniej indyka a ser dodać także do środka potrawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować