Kotlety z kaszy jęczmiennej

5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Kotlety są lekkostrawne, sycące i niedrogie. Wszystkim bardzo smakują. Szybko się je przyrządza.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 10 dag kaszy jęczmiennej
    ● 1 szkl. mleka
    ● cebula
    ● marchewka
    ● łyżka masła
    ● jajko
    ● 10 dag serka homogenizowanego
    ● łyżka bułki tartej
    ● kilka gałązek natki pietruszki
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko doprowadzamy do
    wrzenia, wsypujemy kaszę,
    gotujemy ok. 15 minut.
    Odstawiamy pod
    przykryciem.
  • 2. Marchewkę obieramy
    i myjemy.
    Ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
    Natkę pietruszki
    myjemy, osuszamy
    i siekamy.
  • 3. Cebulę obieramy
    i siekamy. Posmażamy na maśle, dodajemy
    marchewkę. Dusimy do miękkości.
    Studzimy i mieszamy
    z kaszą.
  • 4. Do masy wbijamy jajko.
    Dodajemy serek homogenizowany,
    natkę i bułkę tartą. Doprawiamy.
    Z masy formujemy
    kotlety i smażymy na rozgrzanym
    oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować