Kasza bulgur z warzywami to łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, idealne na obiad lub kolację. Najważniejszą rolę w tej potrawie odgrywają przyprawy, to one nadają mu niepowtarzalny smak i ten boski aromat.
Kasza bulgur z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Kaszę ugotować osolonej wodzie. Na sicie w tej samej wodzie gotuję fasolkę szparagową oraz kukurydzę.
2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić najpierw marchew pocięta w cienkie paski obieraczką do warzyw, lekko podsmażyć, następnie dodać posikaną w półplasterki cebulę. Po minucie dodać pokrojoną w paski paprykę a także cukinię posiekaną w półplasterki, posolić. Podsmażać aż warzywa zmiękną.
3. Dodać ugotowane fasolki oraz kukurydzę doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Jeśli trzeba jeszcze posolić. Włożyć przecier pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać.
Komentarze