Karkówka pieczona na kapuście

4.99 (150 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

To bardzo smaczna i kapusta, i karkówka. Super szybkie danie, które można podać do ziemniaków, lecz także do bagietki lub chleba.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plasterków karkówki surowej
    1 kg. kiszonej kapusty
    10 dag. masła
    3 liście laurowe
    1 łyżka przyprawy do mięs
    2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem
    po 2 szczypty: lubczyku i majeranku
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania z nakryciem
Wystaw ocenę:

4.99 (150 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Karkówka pieczona na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Karkówkę nacieram przyprawą do mięs i pozostawiam na godzinę w lodówce. Obsmażam na maśle na rumiano. Kiszoną kapustę, płucze wodą, odciskam, kroję, doprawiam suszonymi pomidorami, listkami laurowymi, majerankiem, lubczykiem, mieszam.
  • jk 2. Przygotowaną kapustę układam w naczyniu do zapiekania. Na kapuście układam karkówkę, polewam masłem z obsmażenia mięsa. Naczynie nakrywam, piekę 2 godziny w temp. 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować