Karkówka pieczona w kapuście z ananasem

4.4 (270 ocen)

  • 5 godz.

Danie bardzo ciekawe i zaskakująco dobre w smaku...

  • 5 godz.

Składniki:

  • Składniki:
    600 g kapusty kiszonej
    1 kg karkówki
    puszka ananasa
    sól
    pieprz
    kolendra
    majeranek
    ostra papryka w proszku
    olej
Wystaw ocenę:

4.4 (270 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Karkówka pieczona w kapuście z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy,kroimy w plastry, lekko rozbijamy.
    Nacieramy przyprawami, wkładamy do lodówki na 2 godziny.
    Po wyjęciu obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
    Kapustę odciskamy i siekamy drobno.
    Połowę kapusty układamy na dno naczynia do zapiekania, układamy mięso, następnie kapustę.
    Całość zalewamy sokiem z ananasa i posypujemy pokrojonymi kawałkami ananasa.
    Pieczemy pod przykryciem 2 godziny w tem. 180 stopni.
    SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Ananas Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować