Jajka faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne jako przystawka na imprezę oraz niezastąpione na świątecznym stole.

  • 30 min

Składniki:

  • - 5 jajek
    - 6 pieczarek
    - 1 niewielka cebula
    - 3 łyżki majonezu
    - 1 łyżka musztardy miodowej
    - 1 łyżka chrzanu
    - koperek
    - sól, pieprz

    DO OZDOBY: kawałek czerwonej papryki, szczypiorek, koperek
    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
  • 2. W tym czasie myjemy pieczarki i obieramy cebulkę. Pieczarki przecieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oraz cebulkę przyprawiamy solą i pieprzem, następnie smażymy na patelni z rozgrzanym masłem. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 3. Ostudzone jajka obieramy ze skorupki. Przekrawamy na połowy. Żółtka delikatnie wyjmujemy ze środka, przekładamy je do miski. Dodajemy majonez, musztardę, chrzan, posiekany koperek. Mieszamy na gładką masę. Dodajemy usmażone pieczarki, mieszamy i doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka przy pomocy rękawa cukierniczego.
  • 4. Jajka przyozdabiamy koperkiem, papryką oraz szczypiorkiem. Podajemy schłodzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować