Bagietka faszerowana kurczakiem i szpinakiem

4.5 (150 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska idealna na każdą imprezę.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 bagietki
    250 g mrożonego szpinaku
    1 pierś z kurczaka
    Ser gorgonzola
    100 g sera gouda
    3 ząbki czosnku
    Sól, czerwona papryka

    Masło czosnkowe:
    Ząbek czosnku
    70 g masła
    Zioła prowansalskie
    Jarzynka
    Szczypta natki pieteuszki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Bagietka Przystawki Przekąski

Bagietka faszerowana kurczakiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszcza y, kroimy w kostkę, doprawiamy solą i papryką, smażymy na złoty kolor. Dodajemy posiekaną czosnek.
  • 2. Dodajemy rozmrożony szpinak oraz gorgonzolę. Smażymy aż ser się rozpuści. Następnie odstawiamy do ostygnięcia.
  • 3. Dodajemy utraty na tarce ser gouda. Całość mieszamy.
  • 4. Bagietki kroimy na pół, wyciągamy środek i faszerujeny naszym farszem szpinakowo-mięsnym. Następnie kroimy na cieńsze paski. Każdą pokrojoną na "kromki" bagietkę bagietkę trzymamy tak aby wyglądała jakby nie była pokrojoną i przekładamy na folię aluminiową. (jeszcze jej nie zamykamy)
  • 5. Przygotowujemy masło czosnkowe. Masło roztapiamy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i przeciśbięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku przyprawami. Każdą bagietkę smarujemy na wierzchu masłem.
  • 6. Zamykamy folię aluminiową. Bagietki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. Przez 15 minut. Następnie odwijamy z folii i pieczemy jeszcze ok 5 minut aż bagietki będą miały rumiany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Szpinak Bagietki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować