Gulasz wieprzowy z gruszką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny i sycący gulasz z dodatkiem gruszki. Taki gulasz świetnie smakuje zarówno z ziemniakami jak i z makaronem, ryżem lub kaszą. Polecam.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego na gulasz
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 listki laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    0,5 l wody
    2 łyżki oleju
    2 twarde gruszki
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    3 /4 łyżeczki soli
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki pieprzu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne Gulasz

Gulasz wieprzowy z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy. Cebulę w kostkę, a czosnek w kosteczkę.
    Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy mięso, obsmażamy przez 5 minut. Dokładamy cebulę i czosnek i smażymy kolejne 5 minut. Wlewamy wodę i dokładamy listki laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości mięsa.
    Gruszki obieramy i kroimy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę, dokładamy do gulaszu. Gotujemy razem przez kilka minut.
    Dokładamy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku, zagotowujemy. U mnie dużo płynu odparowało, więc nie zagęszczałam gulaszu mąką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować