Gofry z mozzarellą i salami

4.5 (190 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie wytrawne gofry możesz przyrządzić na śniadanie, obiad czy kolację. Fajnie też sprawdzą się zapakowane na lunch do pracy czy szkoły.

Lekko pikantne, z wyraźnym smakiem salami.

Co prawda najlepiej smakują na ciepło, bo wtedy ser się tak fajnie ciągnie.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na gofry:

    1 szklanka mąki pszennej

    1 szklanka mleka

    1 jajko

    szczypta soli

    szczypta pieprzu

    szczypta chilli

    1 łyżka suszonego oregano
    Dodatki:

    garść sera mozzarelli

    kilka plastrów salami/ cienkiego boczku/szynki
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Gofry Zapiekanki Przekąski

Gofry z mozzarellą i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na ciasto razem mieszamy w większej misce do uzyskania gładkiego ciasta, lekko gęstego (gęściejsze niż na naleśniki)
    Smażymy na rozgrzanej gofrownicy, lekko naoliwionej.

    Rozlewamy pierwszą część ciasta, tak, aby lekko przykryła powierzchnię, dodajemy gdzieniegdzie dodatki i nalewamy kolejną część ciasta. Zamykamy gofrownicę i czekamy

Porady

Zamiast mozzarelli możesz użyć innego sera, który się ładnie topi. Można dodać boczek lub szynkę zamiast salami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Salami

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować