Smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska między posiłkami.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
pół op.mieszanki sałat z endywią
150g salami w plasterkach (karbowane)
150g mozzarelli w kulkach
po 3 pomidorki czerwone i żółte
pół papryki czerwonej
szczypiorek
sos: 2 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sałatka z salami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę umyj, osusz. Paprykę pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w paski, mozzarellę osącz z zalewy. Na talerzu rozłóż sałatę, plasterki salami, paprykę i pomidorki . Posyp posiekanym szczypiorkiem. Składniki na sos połącz i polej sałatkę. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Komentarze