Duszona wątróbka z miodem

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Wątróbka na szybko.

  • 30 min

Składniki:

  • wątroba wieprzowa 60 dag
    cebula 2 szt
    jabłko 2 średnie szt
    miód płynny 2 łyżki
    masło 2 łyżki
    przyprawa kuchenna
    pieprz
    olej
    mąka
    bulion
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Duszona wątróbka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrobę oczyścić, umyć,osuszyć i pokroić na kawałki.Lekko oprószyć mąką.
    Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki wątroby.
    Jabłka umyć, pokroić i wyciąć gniazda nasienne, obsmażyć na maśle i dodać do wątróbki. Dodać też obraną i pokrojoną w krążki cebule. Podlać słonym bulionem i polać miodem.
    Dusić do momentu, aż po nakłuciu nie wypłynie czerwony płyn.
    Wątrobę można najpierw wymoczyć w mleku.Można też oprószyć przyprawą kuchenną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Miód Wątróbka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować