Wątróbka duszona z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, syte danie obiadowe z wątróbki.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 800 g. wątróbki z indyka
    pół dużej papryki
    1 cebula czerwona
    1 cebula biała
    1 mała marchewka
    100 ml śmietany 30%
    mąka do
    olej do smażenia
    sól, pieprz,papryka ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, oczyścić, zalać mlekiem i wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny(można na całą noc).
    2.Wyjąć z mleka, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki i posypać mąką.
    3.Marchw umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    5.Cebulę pokroić w piórka, paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski.
    6.Olej rozgrzać na dużej patelni, wrzucić warzywa i smażyć ok 5 minut .
    7.Dodać wątróbkę i smażyć ok 10 minut na wolnym ogniu stale mieszając.
    6.Po tym czasie dodać śmietanę i dusić wszystko jeszcze chwilę. Tuż przed podaniem doprawić solą pieprzem i papryką.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować