Czekoladowo - bananowy pudding z kaszy jaglanej z marakują

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Smak - po prostu bajka... żałuję, że nie odkryłam wcześniej "takich słodkich możliwości" kaszy jaglanej!

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1/3 szkl kaszy jaglanej
    250 ml mleka
    250 ml wody
    1 szczypta soli
    1 dojrzały banan
    1 łyżka kakao
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g)
    2 szt marakui
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Czekoladowo - bananowy pudding z kaszy jaglanej z marakują - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą wodą. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i mlekiem. Dodajemy szczyptę soli i gotujemy do miękkości.
  • 2. Do miękkiej, gorącej kaszy dodajmemy kakao i posiekaną czekoladę. Mieszamy.
  • 3. Przekładamy kaszę do blendera, dodajemy pokrojonego banana i miksujemy kilka minut, aby pudding miał aksamitną konsystencję.
  • 4. Przekładamy do pucharków i dekorujemy miąższem z marakui. Dekorujemy listkiem mięty.

Porady

Deser świetnie smakuje na ciepło i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada Marakuja

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pudding z kaszy jaglanej z owocami

To może cię zainteresować