Miodowy pudding z kaszy jaglanej

4.5 (186 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pudding z kaszy jaglanej z morelami, rodzynkami i miodem.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jaglana: 0.5 szklanki
    - woda: 1 szklanka
    - morele suszone: 10 sztuk
    - rodzynki: 0.5 szklanki
    - miód naturalny: 4 łyżki
    - cynamon: 1 łyżeczka
    - cukier waniliowy: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery

Miodowy pudding z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Morele i rodzynki namocz w gorącej, przegotowanej wodzie. Odcedź, rodzynki odłóż na talerz. Morele zmiksuj.
  • 2. Kaszę wypłucz w zimnej wodzie, przelej wrzątkiem na sicie.
  • 3. Do garnka wlej szklankę wody, zagotuj, wrzuć kaszę, dodaj sól. Gotuj 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.Kasza wchłonie całą wodę.
  • 4. Zestaw garnek z ognia, do kaszy dodaj cukier waniliowy i miód, wymieszaj. Przykryj i odstaw na 10 minut.
  • 5. Pudding z kaszy jaglanej podawaj w salaterkach, przełóż morelami, rodzynkami, posyp cynamonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Miód Morele Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować