Deser z mango, chia i mascarpone

4.31 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny deser z mango, jogurtem z chia oraz kremowym serkiem mascarpone. To połączenie zachwyci zarówno małych, jak i dużych smakoszy i co najważniejsze - doda mnóstwo dobrej energii :)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 dojrzałe mango
    - 250 g jogurtu naturalnego
    - 120 g serka mascarpone
    - 3 łyżki nasion chia
    - 1 łyżka miodu
    - 1 łyżeczka ksylitolu
Wystaw ocenę:

4.31 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Deser z mango, chia i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt naturalny łączymy z miodem i nasionami chia, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki do odpowiedniego napęcznienia nasion*. Mango obieramy, pozbawiamy pestki i miksujemy na gładki mus. Połowę musu odkładamy do miseczki, a drugą połowę miksujemy z serkiem mascarpone i łyżeczką ksylitolu. W pucharkach układamy kolejno: mus z mascarpone, jogurt z chia i mus z mango. Deser najlepiej smakuje schłodzony. Życzę smacznego! :)


    * Przez pierwsze 10 minut warto kilka razy przemieszać jogurt, aby nasiona się nie posklejały.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować