Pudding z kaszy jaglanej z owocami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny deser z mnóstwem witamin.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
    250 ml wody
    250 ml mleka
    1 dojrzały banan
    1 laska wanilii
    owoce sezonowe – maliny, porzeczki, jagody lub borówki
    nasiona chia, wiórki kokosowe, listki świeżej mięty do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding

Pudding z kaszy jaglanej z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną opłucz, kilkakrotnie zmieniając wodę, aż będzie klarowna. Wsyp ją do niewielkiego garnka, dodaj szczyptę soli i zalej wodą oraz mlekiem.
  • 2. Laskę wanilii przekrój wzdłuż na pół i wyjmij ziarenka przy pomocy noża. Ziarenka wanilii umieść w garnku. Gotuj na małym ogniu – ok. 15 minut.
    Garnek zestaw z ognia, wyjmij laskę wanilii i dodaj plasterki banana.
  • 3. Wszystkie składniki zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem. Jeśli jest za gęsty dodaj więcej mleka i ponownie zmiksuj.
    Gotowy pudding umieść w misce. Udekoruj ulubionymi owocami, nasionami chia, wiórkami kokosowymi i listkami świeżej mięty.

Porady

Można dodać orzechy. Do kaszy można dodać łyżkę kakao.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Owoce Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować