Pudding z kaszy jaglanej z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną opłucz, kilkakrotnie zmieniając wodę, aż będzie klarowna. Wsyp ją do niewielkiego garnka, dodaj szczyptę soli i zalej wodą oraz mlekiem.
2.Laskę wanilii przekrój wzdłuż na pół i wyjmij ziarenka przy pomocy noża. Ziarenka wanilii umieść w garnku. Gotuj na małym ogniu – ok. 15 minut.
Garnek zestaw z ognia, wyjmij laskę wanilii i dodaj plasterki banana.
3.Wszystkie składniki zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem. Jeśli jest za gęsty dodaj więcej mleka i ponownie zmiksuj.
Gotowy pudding umieść w misce. Udekoruj ulubionymi owocami, nasionami chia, wiórkami kokosowymi i listkami świeżej mięty.
Porady
Można dodać orzechy.
Do kaszy można dodać łyżkę kakao.
Komentarze