Ciasto - śnieżny puch

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne i przepyszne ciasto.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    3 jajka
    ½ szkl cukru
    1 łyżka octu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl mąki pszennej

    Masa:
    500g sera z wiaderka
    3 łyżki cukru pudru
    2 opakowania „Śnieżki”
    1 szkl mleka
    2 galaretki brzoskwiniowe

    Wiórki kokosowe:
    6 łyżek wiórków kokosowych
    Łyżka masła
    Łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty

Ciasto - śnieżny puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Całe jajka połączyć z cukrem, miksować do rozpuszczenia cukru, wlać ocet i miksować, dodać przesianą mąkę z proszkiem i mieszać chwilę na małych obrotach. Ciasto wlać na blachę wyłożoną papierem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec 1600 ok. 25 minut (termoobieg) do suchego patyczka.

    Masa:
    Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody i wystudzić. Ser zmiksować z cukrem. „Śnieżki” ubić z mlekiem, dodać do sera i wymieszać. Na końcu wlać galaretki i połączyć wszystko mikserem. Gotową masę wlać na biszkopt.

    Wiórki kokosowe:
    Na patelni uprażyć wiórki z cukrem i masłem, wystudzić i posypać ciasto. Schłodzić w lodówce.

Porady

Forma: 30x20cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Kokos Śnieżka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować