Ciasto na kwaśnej śmietanie z owocami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki na kruszonkę wrzucić do miski i wyrabiać ręką aż powstaną okruszki-kruszonka,gotową wstawić do lodówki.
Białka ubijamy z cukrem do białości,następnie wrzucamy żółtka,krótko miksujemy,wlewamy śmietanę,i mieszamy tylko do połączenia na najniższych obrotach miksera,
2.wlewamy olejek kilka kropli,wsypujemy partiami przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy trzepaczką rózgową.
3.Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,wyrównujemy wierzch i rozrzucamy owoce,
owoce przykrywamy kruszonką,
4.wstawiamy do piekarnika na 45 min.pieczemy w temp.180 C.Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze