1.Ciasto.
Mąkę przesiać do miski, w środek wkruszyć drożdże, posypać łyżeczką cukru, zalać 3-4 łyżkami letniego mleka.
Poczekać aż drożdże podrosną.
W tym czasie żółtka ubić z resztą cukru.
Do mąki i wyrośniętych drożdży dodać resztę składników, wyrobić gładkie i lśniące ciasto.
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Nadzienie.
Twaróg, serek, żółtko i kokos miksujemy na gładką masę za pomocą dwóch ostrzy, lub ucieramy ręcznie dobrze rozgniatając twaróg.
Na koniec dodajemy skórkę pomarańczową.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość, dzielimy je na 8 części.
Z każdej wałkujemy 22 cm okrąg, który przecinamy na 4 równe części.
Na każdym otrzymanym trójkącie wykonujemy wzdłuż boków po 3 nacięcia.
2.Po środku każdego trójkąta nakładamy trochę nutelli i łyżkę masy serowej.
Potem zawijamy ciasto z jednej strony, smarujemy roztrzepanym białkiem i zawijamy z drugiej strony.
Lekko dociskamy bok, aby nie wyleciało nadzienie.
Bułeczki przekładamy na blaszkę z papierem, przykrywamy ściereczką.
Piekarnik nagrzewamy na 180 C.
Lekko podrośnięte bułeczki smarujemy białkiem i pieczemy około 17-20 minut.
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze