Bruschetta z cukinią i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię umyć, pokroić w średniej grubości plasterki, posmarować oliwą przy pomocy pędzelka kuchennego, przyprawić solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Podpiec krótko z obu stron na rozgrzanym grillu lub podsmażyć na patelni grillowej lub zwykłej. Cukinia powinna pozostać lekko twarda. Ostudzić, pokroić w kostkę.
2.Pomidory i cebulę pokroić także w kostkę, listki bazylii w cienkie paseczki, wymieszać z cukinią, przyprawić solą i pieprzem, skropić niewielką ilością oliwy.
3.Kromki chleba posmarować cienką warstwą oliwy przy pomocy pędzelka kuchennego, natrzeć przekrojonym na pół ząbkiem czosnku, podpiec z obu stron na rogrzanym grillu lub usmażyć na patelni.
4.Na każdą kromkę chleba nakładać porcję pokrojonych warzyw i od razu podawać.
Komentarze