Bruschetta z pomidorami i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przepis pochodzi z książki "Britain's favourite food", którą otrzymałam od przyjaciółki zza wielkiej wody. Bruschetta to świetna propozycja na wieczory ze znajomymi. Polecam :)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - duża wiejska bagietka: 1 sztuka
    - czosnek do smaku ząbki: 4 sztuki
    - masło niesolone: 2 łyżki
    - świeża bazylia posiekana: 1 łyżka
    - pomidory sparzone: 4 sztuki
    - koncenrat pomidorowy: 1 łyżka
    - czarne oliwki bez pestek: 4 sztuki
    - mozzarella w kulce: 55 gramów
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - świeża bazylia - liście: 8 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki

Bruschetta z pomidorami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzej piekarnik, pieczywo przekrój na 8 równych części. Lekko podpiecz je w piekarniku. Masło utrzyj z przeciśniętym czosnkiem i posiekaną bazylią, posmaruj nim podpieczone pieczywo. Wyparzone pomidory pokrój w kostkę, podsmaż je z koncentratem na łyżce oliwy i dopraw solą i pieprzem (ja dodatkowo dodałam czosnek i bazylię). Teraz pomidory wyłóż na pieczywo. Na każdej części połóż połowę oliwki i plasterek mozzarelli. Podpiecz 1-2 min w piekarniku na górnej półce aż ser się rozpuści. Udekoruj bazylią, smacznego!

    Ja dodatkowo dodalłam po plasterku kiełbasy chorizo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować