Bruschetta z Pomidorami

5 (198 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Włoska przekąska w mojej wersji,jest tak ciepło ostatnio,że już nie wiadomo co jeść,chyba przejdę na dietę ;-)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 kromek

    bagietka
    2 łyżki masła
    ząbek czosnku
    garść posiekanej natki pietruszki
    odrobina soku z cytryny

    duży pomidor
    ser feta
    garść posiekanej natki pietruszki
    sól i pieprz do smaku
    odrobina oliwy
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Bruschetta z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bruschetta z Pomidorami. 1. Bagietkę pokroić na małe kromki pod skosem.
    Masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekaną natką pietruszki oraz odrobiną soku z cytryny,posmarować nożem tak przygotowanym masłem każdą kromkę bagietki i ułożyć na blaszce do pieczenia.

    Wstawić do piekarnika na ok.10 min.
    Piec w temp.190 C.
    Pomidora sparzyć i obrać ze skórki,pokroić w drobną kosteczkę,odlać wodę,przyprawić solą i pieprzem,wrzucić natkę pietruszki oraz pokrojoną w kosteczkę fetę,całość skropić oliwą,wymieszać i nakładać na upieczone kromki bagietki.

Porady

Do pomidorów można dodać różne ulubione dodatki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Czosnek Feta Pietruszka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować