Babka górnika

4.49 (181 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Prosta babka,pyszna z kawką,bardzo ciemna dlatego nosi nazwę górnika.

  • 1 godz. 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    1 szklanka cukru
    125 g margaryny
    1 jajko
    2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    2 łyżeczki kakao
    cukier puder do polukrowania
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dżemy Jajko

Babka górnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę,jajko,cukier i dżem,zmiksować na gładką masę,dodać mąkę z kakao,mleko i sodę,zmiksować do połączenia składników.
    2.Ciasto przełożyć do prostokątnej formy,wysmarowanej tłuszczem.
    3.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.Wystudzone ciasto polukrować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kakao Mąka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować