Zazwyczaj, żeby zrobić pączki, trzeba uzbroić się w cierpliwość i zarezerwować sobie sporo wolnego czasu. Ci, którzy mają ochotę na ten karnawałowy przysmak, ale nie chcą spędzić połowy dnia w kuchni, powinni skorzystać ze sprytnego triku na ten wypiek. Pączki wyjdą lekkie, puchate i obłędnie smaczne

Pyszne pączki zrobicie w zaledwie 10 minut

Przepis na błyskawiczne pączki ma bardzo wielu zwolenników. Nic dziwnego – są bardzo smaczne, szybkie, ale też szalenie łatwe w przygotowaniu. Do ich zrobienia będziecie potrzebować jedynie kilku składników, które większość z was ma w swojej kuchni.

Pączki będą miały smak serka homogenizowanego, którego użyjecie. Mogą więc być waniliowe, brzoskwiniowe, śmietankowe lub truskawkowe – tutaj macie pełną dowolność, wybierzcie swój ulubiony. Choć ciasto będzie kleiste nie dosypujcie więcej mąki niż w podanym przepisie, ponieważ wtedy wyjdą zbyt zbite i twarde.

Przepis na błyskawiczne pączki

Potrzebne składniki:

  • 2 serki homogenizowane o dowolnym smaku po 140 g
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 litr oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzejcie w garnku litr oleju, w którym będziecie smażyć pączki.
  2. Umieśćcie w misce wszystkie składniki i wymieszajcie je widelcem.
  3. Za pomocą łyżeczki odmierzcie małe porcje ciasta i umieśćcie w garnku. Przed nabraniem ciasta na łyżkę – zamoczcie ją w oleju.
  4. Pączki smażcie na złoty kolor z obu stron.
  5. Gdy pączki już wystygną – posypcie je cukrem pudrem lub polejcie czekoladą.

Źródłohttps://mamagerka.pl/