Sylwia Kazimierczuk

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 15.09.2023 17:17 opublikował artykuł:

Przetworów nie trzymam w spiżarni ani piwnicy. Inne miejsce sprawdza się doskonale

Nie macie już miejsca w piwnicy? Ciągle dochodzą nowe przetwory, a wy nadal planujecie kolejne? Spiżarka również się nie rozciąga w swej powierzchni, a chciałoby się mieć kilka półek więcej na kolejne słoiki. A może w ogóle nie macie takich pomieszczeń, jak spiżarnia i piwnica? Co zrobić w takim przypadku? Całe szczęście jest inne miejsce idealne do przechowywania przetworów.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 15.09.2023 16:39 opublikował artykuł:

Z bakłażanów robię genialną sałatkę do słoików. 1 czynności pilnuję na starcie

Szukacie nietuzinkowych przetworów, które moglibyście zrobić jeszcze w tym sezonie? Doskonale sprawdzą się sałatki do słoików, które będą jak znalazł do obiadów zimowych. Jeżeli macie zapas bakłażanów, spróbujcie wykorzystać ten przepis. Mały koszt produktów, a maksimum smaku.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 06.09.2023 16:51 opublikował artykuł:

Struclę serową robię bez żółtka. Inny dodatek sprawia, że rodzina prosi o dokładkę

Szukacie przepisu na deser, który będzie przypominał najlepszą drożdżówkę z serem? Mam w zanadrzu przepis, który pokochacie. Ta strucla jest w moim domu rodzinnym od pokoleń. Chrupiąca z zewnątrz, wewnątrz puszysta i miękka od masy serowej. Nie dodaję do niej żółtka, jest coś znacznie lepszego, co poprawia smak i konsystencję ciasta.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 05.09.2023 15:31 opublikował artykuł:

Sałatka z pomidorów na zimę jako pierwsza znika z zapasów. Szykuję potrójną porcję

Nie ma nic lepszego, niż własnoręcznie przygotowane weki na zimę. Marynowane sałatki i warzywa to ulubiony dodatek do obiadu. Obiecujemy, że słoiki z tego przepisu będą znikać najszybciej. Plastry soczystych, dojrzałych i mięsistych pomidorów, zanurzone w pysznej zalewie z dodatkiem warzyw to coś, czego nie może zabraknąć w waszych zapasach.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 05.09.2023 14:57 opublikował artykuł:

Knedle bez ziemniaków inne niż wszystkie. Wychodzą przepyszne i mięciutkie

Letnie i jesienne obiady nie mogą się obyć bez doskonałych knedli. Można je zrobić z dodatkiem truskawek, brzoskwiń czy śliwek. Te ostatnie owoce nadają się do tego zadania najlepiej. Mój przepis udowadnia, że knedle bez użycia ziemniaków mogą wyjść jeszcze lepsze i smaczniejsze. Nie musicie wierzyć mi na słowo, sprawdźcie go sami.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 24.08.2023 10:45 opublikował artykuł:

Zawsze stosuję prostą sztuczkę, szykując ogórki małosolne. Równo się kiszą i chrupią

Ogórki małosolne to jedne z lepszych przetworów, które muszą pojawić się co roku, na polskim stole. To one najszybciej znikają, gdyż przyjemnie chrupią i są soczyste. Jednak nie zawsze tak jest. Co zrobić, aby uniknąć miękkich i niesmacznych małosolnych? Mam na to sprawdzoną metodę, która gwarantuje sukces za każdym razem.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 18.08.2023 16:47 opublikował artykuł:

Wkładam banany do zamrażarki, później mieszam z pysznym produktem. Wychodzi najprostszy deser na upał

Macie ochotę na niewymagający, a przepyszny deser, który ugasi pragnienie w nieziemskie upały? Klasykiem są lody oraz słodycze na zimno, które pozwolą na chwilę ochłody i orzeźwienia. W zaciszu swojego domu możecie zrobić taki deser z bananów, które wystarczy wcześniej włożyć do zamrażarki. Po dodaniu drugiego produktu, macie praktycznie gotowy smakołyk. Każdy będzie się nim zachwycał.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 17.08.2023 14:55 opublikował artykuł:

Ogórki kiszone będą wybitnie jędrne i chrupiące. Musicie je wymoczyć, pilnując czasu

Ogórki kiszone to jedne z tych przetworów, których nie może zabraknąć w naszych spiżarniach. Chrupiące, soczyste i lekko szczypiące w język. Tylko takie można uznać za wybitnie dobre - to zasługa kilku czynników. Należy jednak pamiętać o podstawach, które czasem nam umykają zwłaszcza, gdy jesteśmy początkującymi w kuchni. Co zrobić, żeby ogórki kiszone zawsze udawały się jędrne, chrupiące i pyszne?
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 16.08.2023 16:55 opublikował artykuł:

Kaszubskie gospodynie robią przysmak z PRL godny najlepszej restauracji. Co za genialny patent

Powrót do starych i sprawdzonych przepisów sprawia, że nie pozwalamy zapomnieć o naszej kulturze. Przekazywane z pokolenia na pokolenie metody wyrabiania przetworów zachowały się nie tylko w zeszytach, ale także naszych sercach. Nie inaczej jest z przysmakiem z Kaszub, który zawładnął naszymi stołami ponownie.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 11.08.2023 16:13 opublikował artykuł:

Węgierski patent na genialne przetwory z papryki. Z zapasów znikają jako pierwsze

Szukacie nadal najlepszego przepisu na paprykę do słoików? Proponujemy najlepszy z tych, który znamy od naszych węgierskich przyjaciół. Tam wiedzą, jak przygotowywać aromatyczną paprykę, nawet w przetworach. Zdziwicie się jak mariaż polsko-węgierski sprawdził się nawet na kuchennym stole. Ręczymy, że słoiki z tak przygotowanymi warzywami, zostaną zjedzone najszybciej.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 07.07.2023 13:40 opublikował artykuł:

Kisicie ogórki na potęgę, a pomijacie coś znacznie lepszego. Białe warzywo chrupie aż miło

Jesteście fanami ogórków kiszonych lub konserwowych? Na bazarkach można zauważyć tłumy z siatami pełnymi składników na ulubione przetwory. O dziwo , w większości tych zapasów nie zobaczycie jednego z najsmaczniejszych warzyw o tej porze roku. Niedoceniany produkt ukiszony w zalewie curry to prawdziwy rarytas. Mamy najlepszy przepis.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 04.07.2023 15:46 opublikował artykuł:

Polska "apteczka pana Boga" rośnie wszędzie. Lista korzyści nie ma końca

Lubicie naturalne przepisy, które wykorzystują polskie owoce i zioła? Ten składnik będzie w nich obowiązkowy, gdyż jego właściwości są nieocenione. Sezon jest dość krótki, dlatego nie wahajcie się - już teraz korzystajcie z zasobów matki natury. Pamiętajcie, aby zrywać jedynie te owoce, które są w pełni dojrzałe i zdrowe.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 27.06.2023 17:59 opublikował artykuł:

Zapyziała kuchenka będzie jak nowa. Wystarczy łyżka popularnego napoju

Nie możecie doczyścić kuchenki, która już parokrotnie była zalana kipiącym sosem pomidorowym czy tłuszczem z frytek? Zastygłe przypalenia nie ułatwiają mycia, a wy nie macie czasu na żmudne szorowanie? Nie lećcie od razu do sklepu w celu zakupienia najdroższych środków czyszczących. Wystarczy ten popularny napój, a wszystko będzie lśniło.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 26.06.2023 15:52 opublikował artykuł:

Nigdy nie wyrzucicie już spleśniałych truskawek. Tak zrobione nie popsują się nawet przez rok

Uwielbiacie smak truskawek i denerwuje was to, że możecie się nim cieszyć tylko przez krótki okres w roku? I że gdy kupujecie na zapas kilogramy truskawek, pozostają wam spleśniałe okazy, które musicie wyrzucić? Znamy to... Jeżeli jednak jak my, nie godzicie się na marnotrawienie, podpowiadamy, jak przechować truskawki przynajmniej przez rok, aby ciesząc się ich smakiem doczekać do kolejnego sezonu.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 24.06.2023 21:53 opublikował artykuł:

Będziecie mieć fasolkę szparagową przez cały rok pod ręką. Musicie tylko zastosować ten prosty patent

Jesteście wielkimi fanami fasolki szparagowej? My również. Sezon na nią jest niezwykle krótki, dlatego też warto sprawdzić, co zrobić, aby móc cieszyć się nią nie tylko latem, ale także i zimą. To wspaniały dodatek do obiadu, jak i danie samo w sobie. Wystarczy kilka prostych składników oraz patent naszych babć, aby móc smakować ją znacznie dłużej.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 23.06.2023 15:48 opublikował artykuł:

Dodajcie łyżkę ziarenek do kefiru, a trawienie odzyska tempo. Ważny jest 1 warunek – pora picia

Szukacie sprawdzonego specyfiku, który sprawi, że wasz układ trawienny pobudzi się do intensywniejszego działania? Niestety, popularne jogurty czasami nie zdają egzaminu, a wy załamujecie już ręce? Wypróbujcie nasz patent i dodajcie te ziarenka do kefiru, aby móc cieszyć się lekkim brzuchem wolnym od wzdęć. Poniżej znajdziecie dokładne informacje, jak przygotować ten zjawiskowy, skuteczny napój.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 21.06.2023 16:55 opublikował artykuł:

Ta zupa jest lepsza niż szczawiowa, a zrobicie ją z rośliny, którą wyrywacie w ogródku

Szukacie pomysłu na letnią zupę, która dostarczy jednocześnie wspaniałych wartości odżywczych i nie będzie kosmicznie droga? Jeżeli jesteście posiadaczami ogródków czy mieszkacie w pobliżu nieużytków, możecie nazbierać pysznych ziół, które z reguły są nieproszonym gościem na działkach. Zamiast do kompostownika, wrzućcie je do zupy i delektujcie się smakiem.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 31.05.2023 16:46 opublikował artykuł:

Usuńcie kamień z czajnika bez smrodu octu w całym domu. Inny płyn usunie osad i zostawi ładny zapach

Macie problem z twardą wodą, która osadza się coraz częściej na ściankach i grzałce czajnika? Bez względu na to, czy posiadacie szklany, ceramiczny czy stalowy czajnik, metoda, którą wam przedstawimy, zawsze się sprawdza. Dodatkowo możecie zapomnieć o mało przyjemnym zapachu octu, gdyż nie użyjecie jego ani kropelki.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 29.05.2023 16:29 opublikował artykuł:

Naleśniki cienkie jak papier usmażycie bez kropli oleju. Zastąpi go tańszy składnik

Cienkie i delikatne w smaku naleśniki to świetny pomysł nie tylko na deser, ale także obiad na słodko. Klasyczne smażycie z dodatkiem oleju? Wystarczy tańszy składnik, który był stosowany już przez nasze babcie. Dzięki niemu są bardziej elastyczne i o niebo smaczniejsze. Poniżej znajdziecie przepis, który przewyższa wszystkie pozostałe.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 28.05.2023 11:07 opublikował artykuł:

Zróbcie domową kostkę do rosołu, ale nie zapomnijcie o tym dodatku. Będzie 100 x lepsza niż ta ze sklepu

Dodatki do rosołu kupowane zwykle w markecie mogą zawierać szkodliwe substancje wzmacniające smak oraz zbyt dużą ilość soli. To powszechne zjawisko, które sprawia, że na bazę do rosołu warto spróbować przygotować coś swojego. W tym wypadku idealnie sprawdzi się esencja, którą zrobicie sami, bez potrzeby uzupełniania zupy sztucznymi zamiennikami smaku.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 27.05.2023 13:02 opublikował artykuł:

Zróbcie tę pastę właśnie teraz. Potężna porcja sił po 40-tce i zero brzuszka w gratisie

Najlepszy czas na przygotowanie takiej pasty jest dość krótki. Wykorzystajcie go, póki trwa sezon na warzywo, z którego ją się robi. Możecie ja zamrozić i korzystać, kiedy dusza zapragnie. Jest doskonałym materiałem do sporządzenia marynat, dodatkiem do ulubionych świeżych bułek czy sałatek. Ten prosty przepis jest z nami już od dawna – wypróbujcie go i wy.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 26.05.2023 21:28 opublikował artykuł:

Wszyscy zapomnieli o tej pysznej zupie z PRL-u. Dodajcie 1 składnik, który podkręca cały smak

Teraz jest najlepszy sezon na tę zupę. Wystarczy garść liści, aby móc zrobić najlepsze pierwsze danie na wiosnę. Klasyczny smak, który jeszcze nikomu się nie znudził, niestety poszedł jednak w zapomnienie. Warto odświeżyć dawną tradycję i wykorzystać przepisy z babcinych notatek czy gazet. Mamy patent na to, aby szczawiowa smakowała zawsze wyśmienicie.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 26.05.2023 17:39 opublikował artykuł:

Z liści laurowych i tej przyprawy zrobicie błyskawiczny napar. Zapomnicie o zmęczonych plecach

Liście laurowe dodajecie zazwyczaj jedynie do rosołu, aby wzbogacić jego smak? Zastosowanie tego zioła jest znacznie szersze, niż wam się wydaje. Wykorzystajcie je do naparu, który pozwoli wam odetchnąć i wspomoże obolałe plecy czy stawy. Aby zrobić combo doskonałe, wystarczy dodać do naparu jeszcze jeden ważny składnik.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 26.05.2023 17:14 opublikował artykuł:

Smród zgniłych końcówek szczypioru czy natki ze szklanki z wodą to przeszłość. 1 składnik i czyste powietrze uratowane

Gromadzicie co jakiś czas świeżą zieleninę w lodówce lub na kuchennym blacie, aby móc zrywać ją do codziennych potraw? Najczęściej jest to natka pietruszki czy szczypiorek, odrywany do serka czy na kanapki. Niestety, po jakimś czasie zamoczone końcówki wydzielają nieznośny smród zgnilizny, który roznosi się po całej lodówce, a także kuchni. Mamy sprawdzony patent, jak temu zaradzić.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 24.05.2023 13:22 opublikował artykuł:

Schabowe z tym farszem pierogowym to danie 2w1. Zdziwicie się, jakie to dobre

Kotlety schabowe to doskonały pomysł na obiad – właściwie nigdy się nie nudzą. Z chrupiącą panierką i soczystym wnętrzem, po prostu zawsze smakują wyśmienicie. A co powiecie na to, aby połączyć dwa sztandarowe, polskie dania w jednym? Ulubiony pierogowy farsz w środku mięsistego schabowego brzmi jak niebo na ziemi? I tak właśnie smakuje. Sprawdźcie koniecznie nasz sprawdzony przepis.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 23.05.2023 16:41 opublikował artykuł:

Nie cebulka i nie skwarki. Pierogi smakują o niebo lepiej z konkretną okrasą

Pierogi wcale nie muszą być podawane z wytopionymi skwarkami lub podsmażoną cebulką. Przełamcie kulinarną sztampę i dodajcie do nich inną omastę. Takiej używały już nasze babcie oraz prababcie.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 23.05.2023 11:59 opublikował artykuł:

Sentymentalne słodycze o rewelacyjnym składzie. Na kupnych można połamać zęby, a domowe są mięciutkie

Szukacie sprawdzonego przepisu na doskonałe w smaku słodycze do kawy i klasyczne sezamki to wasz faworyt, ale niestety są twarde jak kamień? Mamy patent na to, jak zrobić pyszne i miękkie sezamki, które wręcz rozpływają się w ustach. A to za sprawą tylko dwóch składników. Nie czekajcie dłużej i zróbcie je koniecznie.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 20.04.2023 14:04 opublikował artykuł:

Polskie pesto lepsze i tańsze od włoskiego. Mariaż 2 rodzimych składników to smakowity obiad dla całej rodziny

Do zrobienia domowego pesto z reguły używacie bazylii i orzeszków piniowych? Tym razem wybierzcie typowo polskie składniki, a z pewnością będzie smaczniej i jeszcze taniej. Zwykle wyrzucacie te liście do kosza, a to właśnie one mogą stać się bazą do przepysznego sosu do makaronu. Rodzina się nie pozna, że to właśnie z nich zrobiliście z nich świetne danie. Teraz są najlepsze, wykorzystajcie je.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 28.02.2023 16:34 opublikował artykuł:

Weźcie garstkę ziaren, zalejcie je 1/2 szklanki wody i odstawcie. W 2 dni macie gotowe remedium na skołatane nerwy

Ostatnio wszystko wypada wam z rąk i jesteście poddenerwowani? Uzupełnijcie swoją dietę o ten smaczny dodatek, a z pewnością poczujecie znaczną różnicę. Niewielki koszt, a działanie długotrwałe.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 27.02.2023 17:12 opublikował artykuł:

Tomek Strzelczyk pokazał, jak najprościej zrobić domowy smalec. Bez pilnowania słoniny na patelni

Samodzielnie przygotowany smalec jest pod każdym względem lepszy od kupnego. Jednak jego powolne wytapianie wiąże się z powstawaniem tłustego osadu na kuchence i okapie oraz wietrzeniem kuchni, a czasem nawet całego mieszkania. Tomasz Strzelczyk, znany ze swojego kulinarnego kanału na YouTubie OddaszFartucha pokazał prosty sposób na uniknięcie tych niedogodności.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 23.02.2023 12:34 opublikował artykuł:

8-minutowy napar sprawi, że wasz brzuch nie będzie jak balon. Wystarczy 1 łyżeczka popularnej przyprawy

Po zjedzonym posiłku czujecie, jak gromadzą się gazy w jelitach? Brzuch pęcznieje i jest coraz większy? Nie bagatelizujcie tego i wypijcie prostą, naturalną miksturę, która ukoi wasz żołądek. Sprawdźcie, jak zrobić 8-minutowy napar z popularnej przyprawy.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 16.01.2023 18:31 opublikował artykuł:

Olej pieni się podczas smażenia faworków? Widocznie nie zrobiliście tego przed ich włożeniem do tłuszczu

Nie możecie obyć się bez chrupiących faworków? Domyślamy się, ten smakołyk ma wielu wielbicieli nie tylko w karnawale czy w tłusty czwartek. Jeśli jednak kłopot sprawia wam domowe przygotowywanie chrustu, sprawdźcie, co zrobić, aby olej nie pienił się tak podczas smażenia.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 10.01.2023 16:56 opublikował artykuł:

Wylewacie morze łez przy krojeniu cebuli? Ten zapomniany patent uratuje was przed użyciem tony chusteczek

Odwlekacie tę czynność tak długo, jak tylko możecie? Niepotrzebnie. Wystarczy nasz trik, aby cieszyć się idealnie posiekaną cebulą bez ronienia łez. Sprawdźcie tę poradę, a dowiecie się, jak kroić cebulę, żeby przy tym nie płakać.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 10.01.2023 15:23 opublikował artykuł:

Wylewacie morze łez przy krojeniu cebuli? Ten zapomniany patent uratuje was przed użyciem tony chusteczek

Odwlekacie tę czynność tak długo, jak tylko możecie? Niepotrzebnie. Wystarczy nasz trik, aby cieszyć się idealnie posiekaną cebulą bez ronienia łez. Sprawdźcie tę poradę, a dowiecie się, jak kroić cebulę, żeby przy tym nie płakać.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 05.01.2023 15:36 opublikował artykuł:

Trik z jajkami na nieziemsko pulchne i lekkie naleśniki. Babcia Ala zawsze robiła je w ten sprytny sposób

Szukacie sprawdzonego sposobu na udane naleśniki? Tylko dzięki temu będą mięciutkie i niezwykle puszyste. Sprawdźcie, co należy zrobić.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 02.12.2022 18:18 opublikował artykuł:

Paszteciki do barszczu wychodzą suche jak wiór? Wiele osób nie wie, w którym momencie popełnia błąd

Chrupiące paszteciki to obowiązkowa przystawka, która powinna być podawana razem z czerwonym barszczem. Co zrobić, aby nie były suche? Mamy na to patent.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 30.11.2022 15:38 opublikował artykuł:

Dodajcie do bigosu składnik, który zwykle trafia do sosów. Od tego smaku zakręci wam się w głowie

Szukacie sposobu na piękny kolor świątecznego bigosu i jednocześnie chcecie podkręcić jego smak? Dzięki temu - najczęściej pomijanemu - składnikowi wyjdzie idealny.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 25.11.2022 10:19 opublikował artykuł:

Wybieracie takie śledzie? Z popularnego błędu cieszą się tylko sprzedawcy

Delikatny i rozpływający się w ustach śledź to sekret każdej pani domu. Sugerujecie się kolorem przy jego wyborze? To powszechny błąd, na który większość z nas się nabiera.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 24.11.2022 12:29 opublikował artykuł:

Tego cukiernicy wam nie zdradzą. Dzięki ich metodzie, pierniki z każdego przepisu będą miękkie przez tygodnie

Robicie zapas pierników, który będzie starczył wam na dłuższy czas? Ten trik sprawi, że ciastka będą miękkie nawet przez miesiąc.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 23.11.2022 10:44 opublikował artykuł:

Barszcz czerwony ugotowany w ten sposób bije na głowę tradycyjny. Wystarczy 1 rzecz

Aromatyczny barszcz z podłużnych buraków należy do tych najsmaczniejszych. Co zrobić, aby jego smak zwalał gości z nóg? Mamy na to niezawodny sposób, który będzie z wami na dłużej.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 22.11.2022 11:58 opublikował artykuł:

Przez to piernik staropolski wychodzi twardy jak skała. Wystarczy zmienić 1 rzecz

Wielu z nas decyduje się na klasyczny piernik dojrzewający, bez którego nie wyobraża sobie świąt. Co zrobić, jak go przygotować, aby nie był zbyt twardy?
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 04.11.2022 18:20 opublikował artykuł:

Zostały wam ugotowane ziemniaki? Wykorzystajcie je do tego deseru, a będziecie go powtarzać

Nie macie pomysłu, co zrobić z ugotowanymi ziemniakami z wczorajszego obiadu? Przygotujcie ten fantastyczny kremowy sernik, który zachwyci domowników i gości.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 04.11.2022 13:37 opublikował artykuł:

Rydze znajdziecie tylko na takim terenie. Próżno szukać ich gdzie popadnie

Mleczaj rydz to jeden z leśnych rarytasów, na który czai się większość grzybiarzy. Sprawdźcie, gdzie najlepiej ich szukać, aby zebrać pełne kosze.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 02.11.2022 17:03 opublikował artykuł:

Biszkopt wyszedł niski i suchy? Zapomnieliście o tym 1 tanim i ważnym składniku

Bez tego dodatku wasze ciasto może nie wyrosnąć tak, jakbyście tego oczekiwali.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 02.11.2022 08:34 opublikował artykuł:

Kotlety z kurczaka mojej teściowej były suche jak wiór przez 1 błąd. Wystarczyło zmienić nawyk

Niezależnie od wieku, możemy nauczyć się czegoś nowego i zmienić błędne działania w kuchni. Zyskają na tym nasze przepisy, wachlarz udanych posiłków na naszych stołach się zwiększy, a goście z pewnością zaczną chwalić dania, przyrządzone w inny sposób.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 31.10.2022 14:36 opublikował artykuł:

Ścieracie tak marchewkę do ciasta? Nic dziwnego, że trudno je przełknąć

Puszyste i delikatne ciasto marchewkowe to niezastąpiony smak jesieni. Jak je zrobić, aby nie wyszło suche i niesmaczne? Podpowiadamy w naszym artykule.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 28.10.2022 19:25 opublikował artykuł:

To przez to zupa pomidorowa ma posmak goryczki. Zastąpcie ten 1 składnik, a już nigdy nie zrobicie inaczej

Planujecie zrobić pomidorową z rosołu, który pozostał w garnku? Sprawdźcie, czego warto unikać, aby nie wyszła gorzka i niesmaczna.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 27.10.2022 11:31 opublikował artykuł:

Te grzyby nie nadają się do suszenia. Przez to tracicie wszystko, co w nich najlepsze

Nazbieraliście spory koszyk zdrowych i pachnących grzybów? Do ususzenia wybierzcie tylko te najlepsze, które posłużą potem do sosu czy zupy.
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 25.10.2022 17:42 opublikował artykuł:

Domową wędlinę wekuję na zimę. Nigdy nie kwaśnieje, bo przestrzegam 1 zasady

Mięso w słoikach na kanapki to przepyszna oraz dużo zdrowsza alternatywa dla sklepowych wędlin. Jej przygotowanie jest całkiem proste, wystarczy się trzymać kilku sprawdzonych rad. Co zrobić, aby wasze domowe wyroby przetrwały długie miesiące i byście mogli cieszyć się ich smakiem w długie zimowe wieczory?
Użytkownik Sylwia Kazimierczuk w dniu 25.10.2022 16:53 opublikował artykuł:

Sos grzybowy wyszedł gorzki i niesmaczny? W ten sposób psujecie go za każdym razem

Planujecie duszone mięso z sosem grzybowym? Nie róbcie tej jednej rzeczy, która psuje smak całego dania.

To może cię zainteresować