ZUPA PIECZARKOWA

4.5 (184 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

moja ulubiona

  • 2 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek,
    2-3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    0,5 kg karkówki ewentualnie kilka skrzydełek z kurczaka , jak kto woli
    2 listki laurowe
    4-6 ziaren ziela angielskiego
    przyprawa uniwersalna, pieprz kolorowy
    smietana, do zabielenia
    koperek lub natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać i zalać wodą, dodać całe warzywa, wczesniej oczyszczone, gotować, zebrać szumowiny i zmniejszyć ogień, dodać listki laurowe, przyprawa uniwersalna, ziele angielskie, pieprz kolorowy swieżo zmielony, pokrojone, oczyszczone pieczarki i gotować do miękkosci.
    Miękkie warzywa wyjąć , utłuc tłuczkiem do ziemniaków i dodać znów, jest to doskonała metoda, aby dzieciaki zjadły warzywa.
    Do prawie gotowej zupy dodaję ziemniaki pokrojone w kostkę, ich ilosć zależy jak gęsta ma być zupa.
    Na koniec dodać smietanę i koperek, lub natkę pietruszki, doprawić do smaku.

Porady

Do tej zupy idealnie pasuje makaron w kształcie ryżu, wrzucamy go do zupy pod koniec gotowania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować