Zupa mięsno-porowa

4.5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Jestem mamą małej Nadii. Gotuję wartościowe zupy, tak ważne w diecie dziecka.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    ● 3 litry wywaru mięsnego (może być z kostki)
    ● 2 średnie pory
    ● 2 małe marchewki
    ● 1/2 op. makaronu świderki
    ● 2 topione serki śmietankowe
    ● 10 dag żółtego sera
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa mięsno-porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mielone mięso podsmażamy
    na patelni na niewielkiej
    ilości oleju.
  • 2. Z porów usuwamy
    wierzchnie liście, myjemy i kroimy w drobne paski.
    Marchewki obieramy, myjemy
    i kroimy w drobną kostkę.
    Wywar mięsny doprowadzamy
    do wrzenia. Wkładamy
    warzywa i mięso.
    Gotujemy ok. 20 minut.
  • 3. Gdy warzywa będą miękkie,
    dodajemy serki topione
    i wsypujemy makaron. Doprawiamy
    i gotujemy ok. 10
    minut na małym ogniu, od
    czasu do czasu mieszając.
  • 4. Żółty ser ścieramy na
    tarce o dużych oczkach.
    Przed podaniem zupę posypujemy
    serem i ewentualnie
    dekorujemy pokrojonymi
    liśćmi pora.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować