Zupa gulaszowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest sycąca, może więc stanowić główne danie.

Składniki:

  • ● 50 dag wołowiny
    ● czerwona papryka
    ● 3 marchewki
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● 2 cebule
    ● 5 średnich ziemniaków
    ● sól
    ● pieprz
    ● majeranek
    ● tymianek
    ● oregano
    ● słodka i ostra mielona papryka
    ● oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy i podsmażamy
    w garnku na rozgrzanej
    oliwie. Wlewamy 1,5 l wody.
    Gotujemy ok. godziny.
  • 2. Cebule kroimy, podsmażamy
    na oliwie. Marchewki
    i paprykę również kroimy.
    Dodajemy z cebulą do mięsa.
    Doprawiamy do smaku.
    Gotujemy kilka minut.
  • 3. Dodajemy obrane i pokrojone
    w kostkę ziemniaki
    i osączoną fasolę. Doprawiamy
    słodką i ostrą papryką.
    Gotujemy 20 minut, aż ziemniaki
    i mięso będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować